Grafficafe
Grafficafe
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Statistics | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
 All Forums
 Forum
 Havadan Sudan
 Youtube yine kapatilmis. ( Kapatılmış Siteler )
 Forum Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

KaanX
aşmış üye

Turkey
320 Posts

Posted - 27/05/2008 :  09:56:52  Show Profile  Visit KaanX's Homepage
Ben bu adamların bıyığını görünce algılama yeteneğimi kaybediyorum o yüzden birşey anlayamadım.

Edited by - KaanX on 27/05/2008 09:57:18
Go to Top of Page

mentat
aşmış üye

Turkey
409 Posts

Posted - 30/05/2008 :  18:48:34  Show Profile  Visit mentat's Homepage
fikri takip, dava genişliyormuş, amerika'daki serverlardan yasaklı materyal çıkmalıymış, ama zaten youtube bir türlü tr'de vergi mükellefi olmaya yanaşmıyormuş, ama ayıpmış youtube, benim devletim de nemalansa fena mı olurmuş senden..

artık kabak tadı verdi ama yine de eklmeden geçemedim..

http://www.ntvmsnbc.com/news/448379.asp

Koray Balci
Go to Top of Page

cemyuksel
Moderator

USA
2078 Posts

Posted - 30/05/2008 :  19:00:21  Show Profile  Visit cemyuksel's Homepage  Send cemyuksel an ICQ Message  Send cemyuksel a Yahoo! Message
quote:
Öte yandan, internet güvenliğine ilişkin yasa, YouTube#8217;un Türkiye#8217;de güvenlik ve yetki belgesi ile lisans almasını, ofis açmasını ve vergi mükellefi olmasını zorunlu kılıyor.

Diğer ülkelerde bu zorunluluğu yerine getiren YouTube#8217;un, aynı işlemi Türkiye#8217;de de yapması için görüşmeler sürüyor.

Cem Yuksel --- C++ code base, TimeFilter
Go to Top of Page

mentat
aşmış üye

Turkey
409 Posts

Posted - 30/05/2008 :  19:36:37  Show Profile  Visit mentat's Homepage
Peki diğer ülkelerde youtube ofisi ya da yetki belgesi alıp almadığını nereden öğrenebiliriz. kurcaladım kendimce ama birşey bulamadım.. sadece ulusal youtube'lerle ilgili şu yazıyı buldum.

Şu ülkelerde, geçen haziranda lokal youtube'ler açacağını duyurmuş youtube giller:
* Brazil
* France
* Ireland
* Italy
* Japan
* Netherlands
* Poland
* Spain
* England

PS: google'da arama yaparken youtube.com dışındaki sitelerde ara bunu demenin yolu nedir? site: taginin tersi?

Koray Balci
Go to Top of Page

melekzek
Moderator

USA
1570 Posts

Posted - 30/05/2008 :  20:05:03  Show Profile  Visit melekzek's Homepage
sonunda youtube yeter ulen diyip turkiyeyi kendi kapatacak o olacak...
Go to Top of Page

cemyuksel
Moderator

USA
2078 Posts

Posted - 30/05/2008 :  20:18:15  Show Profile  Visit cemyuksel's Homepage  Send cemyuksel an ICQ Message  Send cemyuksel a Yahoo! Message
quote:
Originally posted by melekzek

sonunda youtube yeter ulen diyip turkiyeyi kendi kapatacak o olacak...

zuhahahaha!
Neyseki adamlar bizimkileri muhattab kabul etmiyorlar.

Go to Top of Page

recep.bala
üye

Turkey
76 Posts

Posted - 02/06/2008 :  10:05:08  Show Profile
youtube süresiz olarak yasaklanabilirmiş ?

http://www.ntvmsnbc.com/news/448379.asp

Recep Bala
Go to Top of Page

herbap
Moderator

Turkey
1215 Posts

Posted - 02/06/2008 :  10:50:30  Show Profile  Visit herbap's Homepage  Send herbap an ICQ Message  Click to see herbap's MSN Messenger address  Send herbap a Yahoo! Message
kafayı gömmüşüz kuma... bekliyoz, neyi bekliyosak... haberde iyi demiş, bizim dışımızdaki herkes kapatılmaya sebep olan videoları izliyo, eee? yani... ne anlamı varki...

memleketin durumu, ingilterede araba kullanan laz misali... herkes ters yönde gidiyor!

osman safi / gd&a@fintek
http://www.dijitalx.com/osman
Go to Top of Page

ayasofya
Moderator

Turkey
1543 Posts

Posted - 02/06/2008 :  13:49:34  Show Profile  Visit ayasofya's Homepage
Devletin anlaması gereken şey bu tür medyanın kanunların gncellenme yeteneğinden daha hızlı değişime uğramaları.

Artık veri durağan değil ve kaynağı farklı.

Bu arada Youtube Türkiye pazarını bırakmaz.
Sadece domain haritasına bakarsanız bunu istemezler.

Selamlar ve Sevgiler...............AYASOFYA
Go to Top of Page

cozdas
Moderator

USA
2947 Posts

Posted - 02/06/2008 :  14:41:30  Show Profile  Visit cozdas's Homepage
Devletlerin anlaması gereken şeylerden önemli bir tanesi artık günümüzde devletlerin üzerinde, daha kapsamlı, sınır tanımayan oluşumlar olduğu gerçeği. IV Murat teknikleri ile ülke yönetmek, "ülke içinde faliyet gösteren" ülkeler-üzeri oluşumlardan vergi kesmeye çalışmak, hoşumuza gitmeyen 3-5 video için ülkedeki insanların bilgi dağarcığını genişletecek, dolyaısı ile ülkeyi/dünyayı ileri taşıyacak 3,000,000-5,000,000 video'ya erişimi engellemek... Bana biraz yanlış istikamet gibi geliyor.

Güçlü fırtınalar geldiğinde esnek olmayan ağaçlar kırılır. /Anonim

Cüneyt Özdaş (blog)

Edited by - cozdas on 03/06/2008 14:58:55
Go to Top of Page

ayasofya
Moderator

Turkey
1543 Posts

Posted - 02/06/2008 :  23:31:02  Show Profile  Visit ayasofya's Homepage
Evet doğru.

Burada tek önemli kıstas "Devletin akıllı olması"

Şimdi "devlet" derken bunu kişilikleştirmek bazen gerekli oluyor. Devlet bir mekanizmadır. Kolay yolu bu şekilde mekanizmayı işletmektir. "Devlet"in tekil zekaların etkileri ile kurulu bir yapı olduğu bilindiğinde, hiyerarşik yapısı, tarihi, değişmeyen kabulleri ve hukuku değiştirmk istenmeyen işleyişi ile "yapay zekasız" hale getirilmesi en kolay yol.

Askeri biçimlenme yani ordu içinde de mantık aranmaz derler ama gel gör ki kişisel "kahramanlıklar" ve cesaret zeka kullanımı gibi örnekler yüzünden savaş da kazanılmıştır. (Bkz: Nusrat ve 26 adetçik mayın)

"Devlet" akıllı olmalı.

Zamanında Time dergisinin web sitesinde karizmatiklik yarışması yapılmış ve tüm e-mailler gaz yiye yiye Atatürk'e oy verin forwardlamasına ayrılmıştı. İlk forward manyaklığı diyebilirdik belki de. Millet deli gibi atmasyon isimlerle oy veriyordu. Time'da bu IP üzerinde mükerrer oyları biliyordu ama sesini çıkarmıyordur oy fanatikleri başka kişileri de kollarından çekip getiridkleri için rating ve tabii tıklama da artıyordu.

Velhasılı kelam Atatürk'e karizmatiklik konusunda 1.lik kazandırmak için çalışan zevat böyle Internet oylamalarının anlamsız olduğunu söyleyenlere vatan haini gözü ile bakıyor. Yunanların Atatürk geçilsin diye scriptlar yazdıklarını iddia ediyorlardı.

Girip baktığınız da (Ulan karizmatiklik yarışında Venizelos mu yoksa maymun ısırığı ile ölen kukla Yunan Kralı mı Atatürk ile yarışıyor) diye bakaren rakibimizn Madonna olduğunu gördüm.

millet kafayı ymişti.

Şimdi ise "devlet" kapatıyroum diye kapatıyor. Bunun sonu gelmeyecek ki. Yeniden açılacak aklı evvelin bilir yine bir şey bulacak ve yeniden kapanacak. Ben bu milletin düşmanı olsam önce kapatılmasına uygun video yükler sonra şikayet ederdim. Yani aslındamuhakkak bunu da yapıyorlar.

Diğer yandan PKK ile ilgili haberler videolar dönüyor. Doğru ya da yanlış subaylardan konuşmalar yayınlanıyor.

"Ordu" ya da "Devlet" bu tür dezenformasyonlarla bu şekilde savaşamayacağını anlamalı. Akıllı olmalı.

Ama diğer yandan birisinin "kapatmayalım" demesi ile de olmuyor. Kanun var. Savcı saçma olduğunu bile bile ya da aynı kapatma işinden sıkılsa o da doğru bulmasa bile yapmak zorunda. İlki ikincisi dışında bu dördüncü kapamaya karar verenlerin bile başlarına dert olacağını bildiğine eminim.

Ama kural orada duruyor kocaman kanun uygulanamsı lazım.

Nette olanlara ayrıca bir iltimas geçilemez. O zaman basılı yayında da aynısı olur.

Yurtdışında nasıl çözüldüğüne bakılmalı ona göre davranılmalı bence.

Yoksa ileride İran'dan farkımız olamayabilir.

(Çapı ufak olan ama cidi güçlü çanak alıcılar ile İran çanak üzerinden ciddi bir veri alıyor bilindiği kadarı ile. Gili gizli.)

Selamlar ve Sevgiler...............AYASOFYA

Edited by - ayasofya on 02/06/2008 23:44:08
Go to Top of Page

cemyuksel
Moderator

USA
2078 Posts

Posted - 03/06/2008 :  00:10:06  Show Profile  Visit cemyuksel's Homepage  Send cemyuksel an ICQ Message  Send cemyuksel a Yahoo! Message
Guzel dedin ayasofya. Yalniz sunu da gozden kacirmayalim ki "internet sitesine erisim engellemek" gibi yeni ve anlamsiz bir kavram var ortada. Nereden cikmis bu, kim akil etmis? Her kimden cimissa bu fikir, internetin ne oldugunu bilmeyen biri oldugu kesin. Tabi bundan sonra maskaraliklar yurur gider...

Bu arada, parental control diye bir olay var tabi, 5 yasindaki cocugun rastgele internette gezinirken hayvanlara tecavuz edilen video'lar falan gormesin diye kullaniyorsun. Youtube'u kapatmak iste aynen bu oluyor. Yani youtube'e zarar vermek degil, "aman benim halkim bunu gormesin" demek oluyor.

Youtube'u kapatsan da, baska siteler yardimiyla guzel guzel youtube'u gorebiliyorsun. O zaman oyle youtube'u falan kapamakla ugrasmasinlar, toptan interneti kapativersinler. Nasil cozum?

Ayrica bu youtube denen nesnenin kendi icinde zaten sansur mekanizmasi var. Sakincali buldugun video'yu bildirirsin, adamlar erisimi engelliyor. Daha ne olsun? Copyright vs gibi problemler ciktiginda boyle cozuyorlar.

Go to Top of Page

melekzek
Moderator

USA
1570 Posts

Posted - 03/06/2008 :  01:12:49  Show Profile  Visit melekzek's Homepage
bence sorun tam su noktada
quote:
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu nedenlerden dolayı görüntülerin #8220;ana server#8221;dan tamamen silinmesini istiyor. Ancak YouTube#8217;un Türkiye#8217;de temsilciliği bulunmadığı için savcılık muhatap sıkıntısı çekiyor.

sonucta istedikleri anda tiktik videolari kaldirtabilmek, ya da Turkluge hakaretten dava acabilmek istiyorlar. Youtube kendi polisligini yapsin, aman turkiye cart curt eder diye hoslanmayacagi videoleri kendi sansurlesin istiyorlar...

Kontrastlar ulkesi, bir tarafta belediye webcaminden dugunleri izleyebiliyorsun, oteki tarafta youtube bandrol alsin ofis acsin turkiyede diye tutturmalar.... teeeey teeeey
Go to Top of Page

perseus
Moderator

Turkey
1467 Posts

Posted - 03/06/2008 :  01:38:08  Show Profile  Visit perseus's Homepage
Ben diyorum yakında hepimiz kapanacaazz..
Az sonra !!!!!

Burcak Duruoz
http://www.duruoz.net
Go to Top of Page

herbap
Moderator

Turkey
1215 Posts

Posted - 03/06/2008 :  09:21:28  Show Profile  Visit herbap's Homepage  Send herbap an ICQ Message  Click to see herbap's MSN Messenger address  Send herbap a Yahoo! Message
daha kapatilma asamasina gelmemisizdir :)

osman safi / gd&a@fintek
http://www.dijitalx.com/osman
Go to Top of Page

sablebrush
Moderator

Turkey
956 Posts

Posted - 03/06/2008 :  13:16:51  Show Profile
ben bir baslarsam aksama kapanmamiz garanti olur..ne diyeyim

ilker sen
Go to Top of Page

cemyuksel
Moderator

USA
2078 Posts

Posted - 28/06/2008 :  06:37:42  Show Profile  Visit cemyuksel's Homepage  Send cemyuksel an ICQ Message  Send cemyuksel a Yahoo! Message
Nedir youtube'de son durum? Acildi mi sonunda?

Go to Top of Page

mentat
aşmış üye

Turkey
409 Posts

Posted - 28/06/2008 :  10:51:31  Show Profile  Visit mentat's Homepage
yok, senin time filter post'un da anlaşılmıyor o yüzden, vtunnel için linkini de koysana..

Koray Balci
Go to Top of Page

TalipAltun
yarmış üye

Turkey
884 Posts

Posted - 28/06/2008 :  14:34:44  Show Profile  Click to see TalipAltun's MSN Messenger address
linkleri text olarak yazsan bakabiliriz

özlü söz:"Forumu "dümbüklerin" de okuyabileceğini unutmayın bir yandan.Bana göre hava hoş da,sizi bilmem tabi//Cüneyt Özdaş"
Go to Top of Page

cemyuksel
Moderator

USA
2078 Posts

Posted - 28/06/2008 :  14:49:17  Show Profile  Visit cemyuksel's Homepage  Send cemyuksel an ICQ Message  Send cemyuksel a Yahoo! Message
Link'leri koydum.

Bakiniz, bu youtube'u kapatma olayi disaridan nasil gorunuyor:
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article1483840.ece

quote:
It is illegal to criticise either Ataturk or Turkishness in Turkey and the prosecutor's office in Istanbul
acted despite YouTube's agreement to take down the offending videos.

Turkey wishes to join the EU in the next round of enlargement and has been criticised for its failure to
safeguard freedom of expression. The country's most famous author, Orhan Pamuk, faced up to three years
in jail after being charged with "insulting Turkishness" after talking to a Swiss newspaper about
Turkey's human rights record. The case was dropped in January after international condemnation.

Edited by - cemyuksel on 28/06/2008 14:52:39
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 Forum Locked
 Printer Friendly
Jump To:
Grafficafe © 2004-2008 grafficafe Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000